MO-Redar: Aplikacija za akitivno sudjelovanje građana u očuvanju kvalitete života u Gradu Mostaru

Omladinski klub Novi Val u sklopu projekta Eko Hub Blagaj, u partnerstvu sa Gradom Mostar i Odjelom za privredu, komunalne i inspekcijske poslove, s ponosom najavljuje testnu fazu MO-Redar web/aplikacije.

Ova inovativna platforma predstavlja ključan alat namijenjen građanima Mostara kako bi aktivno sudjelovali u očuvanju kvalitete života u našem gradu.

MO-Redar pruža jednostavan i efikasan način prijavljivanja različitih komunalnih nepravilnosti koje imaju uticaj na infrastrukturu, okoliš i sigurnost našeg gradskog područja.

Jedna od ključnih funkcija MO-Redara je omogućavanje građanima da prijave različite vrste nepravilnosti. To uključuje oštećenja na putevima i signalizaciji, nepravilnosti u odlaganju otpada, probleme u sistemu vodoopskrbe i kanalizacije te oštećenja zelenih površina i opreme u parkovima.

Također, aplikacija omogućava prijavu neispravne javne rasvjete i drugih nepravilnosti koje mogu ugroziti sigurnost i kvalitetu života stanovnika Mostara.

Kroz  korištenje ove aplikacije, građani mogu brzo dokumentirati problem, priložiti fotografije ili dodatne informacije te ih proslijediti nadležnim službama. Time se olakšava proces prijavljivanja i rješavanja nepravilnosti, a istovremeno se potiče aktivno sudjelovanje građana u stvaranju boljeg okruženja.

MO-Redar ima potencijal transformirati način na koji građani percipiraju svoju ulogu u očuvanju grada. Omogućava nam da budemo aktivni sudionici u procesu otklanjanja problema i unapređenja infrastrukture, stvarajući time osjećaj zajedničke odgovornosti za Mostar. Ova aplikacija predstavlja korak prema modernizaciji komunalnih usluga i promovisanju transparentnosti, što rezultira boljim i sigurnijim gradom za sve njegove stanovnike.

Dok prolazimo kroz testnu fazu MO-Redar aplikacije, želimo zahvaliti našim sugrađanima na podršci i razumijevanju. Testiranje ove inovativne platforme ključno je za identifikaciju i rješavanje nepravilnosti koje utiču na naš grad. Vaša uloga u ovom procesu izuzetno je važna.

Molimo za vaše strpljenje dok zajedno radimo na poboljšanju korištenja ovih platformi. Vaše povratne informacije su neprocjenjive i pomažu nam u  podešavanju alata kako bismo osigurali njegovu maksimalnu efikasnost.

Za dodatne informacije i pristup testiranju WEB/aplikacije Google play, molimo posjetite https://novival.info/MO-Redar/ ,aplikaciju možete preuzeti na Google play, pod nazivom Mo-Redar dok je IOS App store u fazi odobrenja i nadamo se čim prije odobrenju od kompanije Apple.

Hvala vam na strpljenju i podršci!

Web/aplikacija Mo Redar  je izrađen uz podršku projekta „Misli o prirodi!“ koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska. Sadržaj web/aplikacija je isključiva odgovornost Omladinskog kluba „Novi val“ Blagaj i ne odražava nužno stavove Centra za promociju civilnog društva i Švedske.

Pin It on Pinterest

Share This