Eko novinari i eko novinarka su preuzeli svoje nagrade

U petak, 5.8.2022. godine upriličena je dodjela nagrada za pobjednike i pobjednicu nagradnog konkursa Eko novinar/ka 2021/22 za profesionalno, odgovorno i utjecajno izvještavanje na temu zaštite okoliša koju dodjeluje Centar za promociju civilnog društva u okviru projekta “Misli o prirodi!”.

Novinar Centra za istraživačko novinarstvo Nino Bilajac pobjednik je u kategoriji teksta, fotograf Centra za istraživačko novinarstvo Dženat Dreković pobjednik je u kategoriji fotografije i Aida Osmančević, urednica i voditeljica TV emisije “Agroekologika” pobjednica je u kategoriji audio/video prilog.

Kroz ovaj konkurs, mnoštovo edukacija, radionica i treninga Centar za promociju civilnog društva u okviru projekta “Misli o prirodi!” želi i nastoji dati postrek novinarima, novinarkama, studentima, studenticama, građanima novinarima/kama u Bosni i Hercegovini da se intenzivno bave temom zaštite okoliša i potaknu ostale na isto.

Poziv je raspisan u aprilu ove godine za radove objavljene od početka 2021. godine na temu zaštite okoliša.  Za manje od dva mjeseca trajanja konkursa pristiglo je čak 50 prijava koje su zadovoljile osnovne kriterije konkursa u tri kategorije – Tekst, Audio/video prilog i Fotografija.

Najbolje ocjenjen tekst i fotografije za priču “Kralj otrova curi iz mostarske deponije” možete pronaći ovdje, a najbolje ocjenjen audio/video prilog za emisiju “Agroekologika” možete pronaći ovdje.

Čestitamo pobjednicima i pobjednici!

Pin It on Pinterest

Share This