Druga radionica sa Bubamara platnenim majstoricama u Zenici

U četvrtak 17.11.2022. godine Misli o prirodi! organizirao je drugu po redu kreativnu radionicu sa platnenim majstoricama obrta Bubamara, u Zenici. Na ovoj radionici ugostili smo učenice Druge gimnazije u Zenici koje su imale priliku kreirati ekološki prihvatljive proizvode za ličnu higijenu, poput platnenih uložaka, tufera za lice i menstrualnih gaćica.

Startup “Bubamara platnena – majstorica” su osnovale dvije mlade dame iz Zenice Sanita Kurbegović-Huskanović i Aldina Nezić koje su marljivo radile na novim krojevima tražeći najadekvatnije materijale kako bi sve bebe, mame, djevojke i djevojčice imale najbolje proizvode. Zeleni put koji su odabrale platnene majstorice zahtijevao je mnogo truda na polju istraživanja, učenja i napredovanja kako bi se održala i proširila ideja koja će u potpunosti zamijeniti jednokratne higijenske proizvode, uzimajući u obzir podatak da se u našoj državi za jedan dan baci oko 150.000 jednokratnih pelena.

Platnene zamjene za jednokratne proizvode su rješenje za manje otpada, finansijski su ispativije a pritom i mnogo zdravije!

Zadovoljstvo nam je biti dijelom ove divne priče zahvaljujemo se Drugoj gimnaziji na učešću, platnenim majstoricama na gostoprimstvu i prenesenom znanju. Kroz fotografije u nastavku pogledajte kako nam je bilo u Zenici.

Pin It on Pinterest

Share This