Završetak ove školske godine obilježile su posjete osnovnim školama iz Zenice

28. jun, 2021

Kraj mjeseca juna obilježen je posjetama osnovnim školama iz Zenice. Dana 28. juna savjetnica za zaštitu okoliša Sabina Jukan, zajedno sa predstavnicom Eko HUBa Zenica Igdom Lemeš, posjetila je dvije škole u Zenici koje su uključene u Certifikacijski mehanizam Eko škola projekta „Misli o prirodi!“.

OŠ „Mak Dizdar“ i OŠ „Meša Selimović“ su posjećene škole u kojima su zaživjele aktivnosti iz njihovih akcionih eko planova, a sve uz vrijedno nastavno i vannastavno osoblje, menadžment i, naravno, učenike i učenice škola. Direktorica OŠ „Mak Dizdar“ Amela Numanović i direktor OŠ „Meša Selimović“ Amir Zukić su naglasili da su zadovoljni dosadašnjom implementacijom aktivnosti iz njihovih Akcionih eko planova te da u ovim školama nastoje uključiti svo nastavno i vannastavno osoblje u aktivnosti Eko škola. Obje škole imaju značajan prostor oko školskih zgrada što im pruža mogućnosti za odvijanje različitih aktivnosti izvan školske zgrade što su ove škole i prepoznale kao prostor kojeg žele urediti kroz naš projekat.

U školama su kreirani eko kutci, obilježeni značajni okolišni datumi u skladu sa epidemiološkim mjerama, uključene okolišne teme u nastavu u mjeri koliko je to dozvoljavao način rada škola.

Trenutno se aktivnosti privode kraju za ovu školsku godinu i uposleni/e se pripremaju za zasluženi odmor. Svi se nadamo da će nam nova školska godina donijeti mnogo više mogućnosti za kreativan rad sa učenicima/icama u školskim zgradama i dvorištima umjesto dosadašnjih online platformi.

 

Pin It on Pinterest

Share This