Vilenska vrela: Sutra Ekološko-planinarska radionica u kanjonu Cvrcke

18. sep, 2020

Planinarsko društvo “Vilenska vrela”, korisnik granta za zagovaračke mreže u okviru projekta “Misli o prirodi!”, organizovalo je za subotu, 19.9.2020. godine, Ekološko-planinarsku radionicu za srednjoškolce i omladince u kanjonu rijeke Cvrcke.

Polazak u šetnju do kanjona je predviđen iz Tepića. Laganom šetnjom duž kanjona Cvrcke omladinci će se upoznati sa brojnim nestvarnim prirodnim prizorima, kaskadama, virovima. Staza kružnog toka, vodi iz Donjih Tepića do kanjona Cvrcka – vodopada Vilenska vrela, Opakog vira, a zatim se vraćaju u Markoviće. Tokom šetnje planirane su usputne pauze i upoznavanje sa ekološkim aspektima značaja zaštite i očuvanja prirode, orjentacijom u prirodi, planinarskim znakovima i putokazima. Radionicu će voditi lokalni planinarski vodič Đorđe Sandalj.

Ova radionica je druga radionica koja se realizuje u sklopu projekta „Valorizacija, zaštita i promocija posebnih rezervata i parkova prirode Kneževa“, koji realizuje Planinarsko društvo „Vilenska vrela“ Kneževo u partnerstvu sa Udruženjem Mladi aktivisti Kneževo i portalom SEE Srpska.

Pin It on Pinterest

Share This