Vilenska vrela Kneževo: Najmlađi učestvovali u šetnji i radionici o ljepotama kanjona Cvrcke

31. aug, 2020

“Tragovi koje čovjek može ostaviti u prirodi mogu biti samo otisci njegovih stopala”, bila je glavna poruka radionice na kojoj su se učenici/e osnovnih škola sa područja opštine Kneženo proteklog vikenda upoznali sa prirodnim ljepotama kanjona rijeke Cvrcke.

Radionica je održana u sklopu projekta “Valorizacija, zaštita i promocija posebnih rezervata i parkova prirode Kneževo” koji implementira Zagovaračka mreža “Vilenska vrela” Kneževo. Najmlađi su se upoznali sa prostorom koji ih okružuje i načinima na koji svi zajedno možemo doprinijeti zaštiti prirodne sredine. Kroz šetnju stazom koja prati tok rijeke Cvrcke, na nekoliko lokacija učesnicima/ama su prezentovani načini na koje čovjek može učestvovati u zaštiti okoliša.

Učesnici/e su se okupili na parkingu ispred opštine Kneževo u 9:00 časova, odakle ih je autobus odveo do Markovića, a odatle su šetali do Jolinog mlina, gdje im je praktičnu planinarsko-ekološku radionicu održao planinarski vodič – Aleksandar Svitić. Zatim su uslijedili nestvarni prizori virova, kaskada i žubora Cvrcke (Bekića zelenac, Kapnica, Muški i Ženski vir, Mlin itd.).

Pin It on Pinterest

Share This