U četvrtak u Ilijašu diskusija o Planu upravljanja Zaštićenim pejzažom Bijambare

14. jun, 2021

Radionica i diskusija o „Planu upravljanja Zaštićenim pejzažom Bijambare“ u organizaciji World Wildlife Funda Adria, Centra za promociju civilnog društva i Aarhus centra u BiH, bit će održana četvrtak (17.6.) u prostorijama Hotela „Citar“ u Ilijašu od 16:30 do 18:30 sati.

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) i Programom Ujedinjenih nacija za okoliš (UNEP), obezbijedilo je izradu Plana upravljanja Zaštićenim pejzažem „Bijambare“ za period od 2021. do 2030. godine. U skladu sa Zakonom o zaštiti prirode FBiH, Ministarstvo je otvorilo poziv svim zainteresovanim za komentare, prijedloge, sugestija i mišljenja na Nacrt plana dostave do 18.6.2021. godine.

S tim u vezi, WWF Adria, Centar za promociju civilnog društva i Aarhus centar organizovali su spomenutu diskusiju te ovim putem pozivaju sve zainteresovane građane i građanke Ilijaša i šire da prisustvuju diskusiji i daju svoj doprinos.

Nacrt plana možete preuzeti OVDJE, a kao i Dnevni red radionice koja će biti održana u četvrtak.

Foto: Cin.ba

Pin It on Pinterest

Share This