Studenti/ce novinarstva slušali predavanje Milene Dragović o izvještavanju o zaštićenim područjima

15. mar, 2021

Oko 15 studenata/ica novinarstva sa fakulteta širom Bosne i Hercegovine prisustvovalo je danas predavanju komunikacijske službenice WWF-a Adria Milene Dragović na temu izvještavanja o zaštićenim područjima.

Milena je kao bivša višegodišnja televizijska novinarka, a trenutno zadužena za odnose sa medijima na projektu WWF-a „Zaštićena područja za prirodu i ljude“, govorila o izazovima sa kojima se suočavaju u pokušaju skretanja teme medija na ovu izuzetno bitnu temu, šta je to što novinari i novinarke koji se bave ovom temom moraju znati te o izazovima sa kojima se sami novinari i novinarke suočavaju u ovoj oblasti.

Ovo je jedno u nizu predavanja za studente i studentice novinarstva u okviru edukacije „Novinarstvo i zaštita okoliša“ koje se održava u okviru projekta „Misli o prirodi!“.

Do sada su održana predavanja novinarke i urednice serijala Agroekologika Aide Hadžić, novinarke RTV Tuzlanskog kantona Alme Krdžalić, direktorice Centra za ekologiju i energiju Tuzla Džemile Agić te savjetnice za zaštitu okoliša na projektu „Misli o prirodi!“ Sabine Jukan.

Pin It on Pinterest

Share This