Prijavite se na nagradni foto/video izazov za mlade „Priroda je ljubav!“

30. jun, 2020

U okviru trogodišnjeg projekta „Misli o prirodi!“, Centar za promociju civilnog društva (CPCD) je pokrenuo nagradni foto/video izazov „Priroda je ljubav!“, kojim poziva mlade osobe (od 13 do 30 godina) da fotografijom ili kratkim video zapisom zabilježe jednu od sljedećih kategorija: Hvala prirodi…; Pomažem prirodi… i Živim prirodu…

Učesnici/e izazova treba da u opisu fotografije ili video zapisa kratko obrazlože kategoriju za koju su se opredijelili, označe troje prijatelja ili prijateljica da nastave izazov i to podijele putem Facebooka u grupi „Mladi su glas prirode!“.

Ideja foto/video izazova „Priroda je ljubav“ jeste da mladi pokažu svojim primjerima kako se zahvaljuju, pomažu i žive prirodu (na primjer, sadnjom drveća, smanjenjem sopstvenog karbonskog otiska – štednjom toplote i električne energije, razdvajanjem otpada i recikliranjem, korištenjem organskih i biorazgradivih materijala, razumijevanjem prirode putujući biciklom i drugim transportnim sredstvima koji ne emituju štetne gasove, prenošenjem svojih iskustava i znanja na druge osobe, upotrebom zdrave i organske kozmetike, zdravom ishranom i načinom života, itd).

Rok za prijavu fotografija ili video zapisa na takmičenje je 15. juli 2020. godine do 23:59 sati.

 Nakon utvrđenog roka, stručna komisija će odabrati 15 fotografija i 15 video zapisa koji će se takmičiti u završnom krugu glasanja na Facebooku. Tri fotografije ili video zapisa sa najviše osvojenih glasova će dobiti vrijedne nagrade: e-romobil, bicikl i tablet. Takođe, utješne nagrade za još 10 najbolje rangiranih učesnika/ca su obezbijeđene: eko ruksake, kao i besplatno učešće u četvorodnevnoj edukativno-zabavnoj Ljetnjoj školi za mlade eko-lidere i liderice u BiH.

Pravila i smjernice za učešće u takmičenju pročitajte na linku web stranice „Misli o prirodi!“.

Foto/video izazov “Priroda je ljubav!” se provodi u okviru trogodišnjeg projekta “Misli o prirodi!” koji finansira Vlada Švedske, a implementira Centar za promociju civilnog društva. Osnovni cilj projekta “Misli o prirodi!” jeste povećati uticaj civilnog društva u zaštiti okoliša kroz umrežavanje organizacija civilnog društva, institucija, stručnih lica, škola, medija i mladih za zajedničko, sinhronizirano i snažno djelovanje na lokalnom nivou.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This