Poznati pobjednici izazova “Ljetni eko odmor”

24. aug, 2021

Do 15.8.2021. godine pristiglo je 16 video zapisa, nakon čega je tročlana komisija odabrala 9 najboljih ali i onih koji su ispoštovali pravila naznačena u pozivu, a koji su objavljeni 17.8.2021. na Instagram stranici https://www.instagram.com/mislioprirodi/ kada je započelo javno glasanje za najbolji video uredak, a koje je trajalo 6 dana (od 17.8. do 23.8.2021. godine).

Pet pobjednika za objavljene video snimake sa najvećim brojem validnih komentara, uz ključne riječi #ljetniekoodmor #mislioprirodi, dobili su nagrade:

  • 1. nagrada: Digitalni fotoaparat set – Sara Ninković (1036)
  • 2. nagrada: Smart telefon – Anel Hotić (856)
  • 3. nagrada: Hoverboard – Mahir Tahirović (357)
  • 4. i 5. nagrada: Moderni ruksak od reciklirane plastike – Dino Pantić (288) i Amela Mehanović (176)

Proglašenje dobitnika je predviđeno 24.8.2021. nakon prebrojanih glasova, a dodjela nagrada će biti na godišnjoj konferenciji u Sarajevu 25.8.2021.godine. Hotel Hills Ilidža u 17h.

Bilo nam je izuzetno zadovoljstvo bilo organizovati ovaj izazov koji je imao za cilj osvještavanje mladih o ekološkim načinima zabave, druženja, ali i ljetnog odmora sa naglaskom na kreativni izražaj.

Drago nam je što je mnogo mladih uspjelo da se uključi u glasanje i podrži takmičare na putu do pobjede.

Ovo takmičenje „Ljetni eko odmor“ se provodi u okviru trogodišnjeg projekta “Misli o prirodi!” koji finansira Švedska, a implementira Centar za promociju civilnog društva. Osnovni cilj projekta “Misli o prirodi!” jeste povećati uticaj civilnog društva u zaštiti okoliša kroz umrežavanje organizacija civilnog društva, institucija, stručnih lica, škola, medija i mladih za zajedničko, sinhronizirano i snažno djelovanje na lokalnom nivou.

Pin It on Pinterest

Share This