Poziv mladima: Napišite blog o važnosti prirode i okoliša/životne sredine „Priroda vrišti, ti je opiši!“

11. nov, 2020

U okviru projekta “Misli o prirodi!” organizujemo različite aktivnosti koje su usmjerene na mlade (od 18 do 30 godina), a jedna od njih je i  pisanje bloga o važnosti prirode i zaštiti okoliša/životne sredine pod nazivom „Priroda vriši, ti je opiši!“. Aktivnost će se provoditi u periodu od decembar 2020. g. do aprila 2021. g.

Pozivamo sve mlade koju su zainteresirani pisati tekstove za blog da nam se jave. Tekstovi se dostavlaju na mail info@mislioprirodi.ba. Broje tekstova koje jedna osoba može dostaviti nije ograničen, ali svakako preferiramo kvalitet u odnosu na kvantitet. Datum od kada mladi mogu dostavljati svoje blogove na navedeni mail je 23. novembar 2020. g.

Mladi mogu pisati blog u saradnji s drugim kolegama/cama, ali i s profesorima/cama ili drugim stručnim osobama. Podržavamo saradnju, posebno kada je riječ o zaštita prirode i životne okoline u pitanju.

Vjerujemo da su mladi glas prirode i na ovaj način želimo podržati vaše pisanje kroz objavljivanje tekstova na našoj web stranici Misli o prirodi! u sekciji Blog, te pozivamo sve zainteresirane da pišu blogove o važnim ekološkim temama.

Na mjesečnom nivou biramo dva najbolja bloga. Deset blogova (dva bloga po mjesecu) koji budu imali najviše reakcija i shareova na našoj Facebook stranici Misli o prirodi! će biti nagrađeni simboličnim nagradama, o kojima ćemo blagovremeno obavijestiti.

Čekamo vaše tekstove!

 

Pin It on Pinterest

Share This