Online događaj “Mladi su glas prirode!”

27. nov, 2020

Dana 27. novembra 2020. g. u periodu od 13:00 do 14:30 sati organizovali smo sjajan online događaj “Mladi su glas prirode!” s NJ.E. Ambasadoricom Švedske u BiH gđom. Johanna Strömquist, grupom Helem Nejse i mladima iz čitave Bosne i Hercegovine.
U uvodom obraćanju direktorica Centra za promociju civilnog društva gđa. Aida Sljamo Daguda, je istakla važnost implementacije projekta “Misli o prirodi!”, koji se bavi zaštitom prirode/životne sredine kroz jačanje kapaciteta civilnog društva, i zbog čega je važno da se kroz projekt podrže mladi.
NJ.E. Ambasadorica Švedske u BiH gđe. Johanna Strömquist je istakla koliko je projekt “Misli o prirodi!” važan, zbog čega je važno da se mladi uključe u zaštitu prirode i okoliša/životne sredine, te je podijelila primjere dobre prakse iz Švedske, a koje možemo primjeniti u BiH.
Grupa Helem Nejse je govorila koliko je važno da se individualno i kolektivno uključimo u zaštitu prirode, te kako kroz muziku oni ukazuju na važnost prirode. Govorili smo i o Eco Reggae Session koja je nastala kroz projekt “Misli o prirodi!”.
Kroz sjajnu diskusiju s mladima smo razgovali o problemima, idejama, primjerima dobre prakse i rješenjima kada je priroda i zaštita okoliša/životne sredine u pitanju! Istinski smo inspirisani sjajnim mladima, koji su glas prirode! Radujemo se budućim aktivnostima koje ćemo zajedno realizirati u lokalnim zajednicama širom BiH.
Aktivnost je organizirana u okviru projekta Misli o prirodi!, kojeg implementra Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.

Pin It on Pinterest

Share This