Odabrani učesnici/e Zimskog kampa “Misli o prirodi!”

09. dec, 2020

Prije svega, želimo se iskreno zahvaliti mladima na iskazanom interesu za Zimski kamp “Misli o prirodi!”. Kao što smo objavili, dobili smo 297 aplikacija iz čitave Bosne i Hercegovine, te je Komisija imala izuzetno težak izbor 30 mladih koji će biti učesnici/e kampa. Željeli smo se svim aplikacijama maksimalno posvetiti, što je glavni razlog zašto nismo objavili rezultate 07. decembra 2020. g. kako je navedeno u javnom pozivu. Hvala vam na razumijevanju i strpljenju. Želimo se posebno zahvaliti Eko HUBovima Banja Luka, Zenica i Široki Brijeg koji su učestovali u izboru učesnika/ca kampa za posvećeno vrijeme aplikacijama i mladima.
Spisak odabranih učesnika/ca zimskog kampa:
🍁Selma Vehabović
🍁Melina Kalem
🍁Monia Đudarić
🍁Emir Delić
🍁Edina Bešlagić
🍁Ana Soldat
🍁Belma Nahić
🍁Ivona Kukić
🍁Amar Kavgić
🍁Emina Harbaš
🍁Amna Hodžić
🍁Ana Crnković
🍁Mirela Mujkic
🍁Igor Matijević
🍁Milena Petrovic
🍁Branka Raljić
🍁Edina Pašić
🍁Ajla Behlil
🍁Nedim Nogo
🍁Lejla Mašić
🍁Nikola Mitrović
🍁Zoran Stojnić
🍁Trako Nejira
🍁Ajla Šabanac
🍁Njegoš Paraš
🍁Kristina Gadže
🍁Sara Međić
🍁Arnela Šabanović
🍁Amar Alagić
🍁Amila Hasanić
Čestitamo odabranim učesnicima/ama.
Podsjećamo cilj zimskog kampa je podizanje svijesti i promocija okolišnih pitanja, umrežavanje mladih za zajedničko, sinhronizirano i snažno djelovanje na lokalnom nivou, razmjena iskustva namjere zaštite životne sredine/okoliša i iniciranje lokalnih akcija. Ono što mladi mogu očekivati od kampa je sticanje znanja kada je u pitanju ekologija i zaštita okoliša, najrelevantnije informacija u oblasti okoliša, certifikat eko lidera/ice, nova prijateljstva te jaku mrežu mladih koji će zagovarati za prirodu i okoliš/životnu sredinu. Šta okečujemo od mladih nakon kampa je da će se kao eko lider/ica uključiti u rad lokalne organizacije koja se bavi zaštitom okoliša i promocijom prirode ili rad jednog od devet Eko HUBova, kako biste aktivno djelovali kada je zaštita okoliša/životne sredine u pitanju, organizirati mlade u svojoj lokalnoj zajednici i potaknuti ih na zajedničko djelovanje kroz organizaciju najmanje jedne lokalne eko akcije, ukazivati na probleme ali i primjere dobre prakse kada je u pitanju zaštita okoliša/životne sredine lokalne zajednice u kojoj živiš i promovirati aktivnosti projekta „Misli o prirodi!“ u lokalonoj zajednici i šire.
Iskreno se nadamo kako ćemo sa mladima koji su odabrani, a i onima koji nisu, nastaviti zgovarati, brinuti i štititu prirodu i okoliš/životnu sredinu, te da će mladi pratite dodatne aktivnosti koje organizujemo u okviru projekta “Misli o prirodi!”. Nama je izuzetno važno da su mladi uključeni, te da su iskazali interes za prirodu i okoliš/životnu sredinu. Mladi mogu biti slobodni javiti nam se sa svojom idejom ili idejama i priključiti nam se na način koji njima odgovara, jer ovo je naša zajednička akcija za bolji i zdraviji način života, koji je ovisan o prirodi.
Pozivamo mlade još jednom da nas prate na društvenim mrežama Facebook Misli o prirodi!, Instagram @mislioprirodi, Tik Tok @mislioprirodi i twitter misli_o_prirodi, kao i da se priključite našoj Facebook grupi Mladi su glas prirode! ukoliko već nisu.Nama je iskreno zadovoljstvo što smo dobili sve aplikacije, jer su mladi zaista sjajni i voljeli bismo zajedno raditi.

Projekt “Misli o prirodi!” implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD), a finansijski ga podržava Švedska.

Pin It on Pinterest

Share This