Objavljen priručnik “Kako koristiti novu tehnologiju u nastavnom procesu”

19. nov, 2020

COVID-19 promijenio je način na koji živimo. Utječe na to kako komuniciramo, kako provodimo vrijeme s voljenima, kako radimo i kako putujemo. Također nas potiče da tražimo nove mogućnosti.

Gotovo preko noći, cijela nastava se premjestila u online sferu što mnogim učiteljima/cama, nastavnicima/ama nije ostavljalo dodatni izbor nego da se prilagode novim uslovima i da koriste najnovija informaciono – komunikacijska dostignuća tokom nastavnog procesa, koja do tada nisu puno koristili u svom radu.

Priručnik „KAKO KORISTITI NOVU TEHNOLOGIJU U NASTAVNOM PROCESU“ je nastao kao odgovor na cijelu situaciju koja nam je pokazala da je online nastava jednim dijelom budućnost i da je sada pravo vrijeme da se integriše u nastavni proces.

Vođenje online nastave koja je interaktivna, ciljno orijentirana i zabavna često je veliki izazov za sve učitelje/ice i nastavnike/ce.

Centar za promociju civilnog društva s ponosom predstavlja Priručnik „KAKO KORISTITI NOVU TEHNOLOGIJU U NASTAVNOM PROCESU“ koji sadrži mnoštvo savjeta, prijedloga i detaljnih opisa koji će pomoći u vođenju online nastave.

Jedna stvar koju možemo prilično sa sigurnošću tvrditi jeste da će tržište online obrazovanja i dalje rasti i napredovati, bez obzira na pandemiju.

Kako se odmičemo od starijih industrija i prihvaćamo digitalne tehnologije, najstabilniji će poslovi u budućnosti biti oni koji se okrenu ogromnom potencijalu online svijeta – a to uključuje i podučavanje.

Priručnik „KAKO KORISTITI NOVU TEHNOLOGIJU U NASTAVNOM PROCESU” možete pogledati OVDJE.

Pin It on Pinterest

Share This