Nove posjete: Škole uspješno privode kraju realizaciju akcionih eko planova

30. dec, 2021

Drugi dio decembra obilježile su posjete školama u Zavidovićima, Tešnju, Maglaju, Zenici, Visokom, Prijedoru, Knežici – opština Kotor Varoš, Banjoj Luci i Jošavci – opština Čelinac.

Sabina Jukan, savjetnica za zaštitu okoliša, je 22. i 23. decembra, zajedno sa konsultanticama Džemilom Agić i Vanjom Rizvić,  posjetila dvije osnovne i tri srednje škole. Posjećene su Druga osnovna škola Zavidovići, Srednja tehnička škola Tešanj, Gimnazija Edhem Mulabdić Maglaj, OŠ Mak Dizdar Zenica te Gimnazija Visoko.

Nakon toga, 27. i 28. decembra, Sabina je zajedno sa Džemilom i Vanjom posjetila još šest osnovnih škola: OŠ Desanka Maksimović Prijedor, OŠ Majka Knežopoljka Knežica, OŠ Ivo Andrić, OŠ Branko Ćopić i OŠ Nikola Tesla sve tri iz Banja Luke te OŠ Dr. Mladen Stojanović iz Jošavke.

Posjećene škole uspješno ulaze u završnu fazu implementacije svojih akcionih eko planova i pripremaju se certifikaciju koja slijedi u periodu februar-april za sve škole uključene u program Eko škola projekta „Misli o prirodi!“. U svim posjećenim školama su nam istakli kako su učenici/ice kao i uposlenici/ice postali okolišno osjetljiviji a sve kao rezultat aktivnosti koje provode kroz projekat.

Pin It on Pinterest

Share This