Nastavak certifikacijskih posjeta u Hercegovini

11. mar, 2022

Na dane, 3 i 4. marta, tim za certifikaciju posjetio je četiri osnovne i dvije srednje škole u Hercegovini.

Posjećene su sljedeće škole: “Srednja škola”, Jablanica, “Srednja građevinska škola”, Mostar, O.Š „Kočerin“ i „Prva osnovna škola“ obje iz Širokog Brijega, O.Š „Ante Brune Bušića“ iz Rakitnog te O.Š „Tina Ujevića“ iz Vitine.

Navedene škole tokom ovih certifikacijskih posjeta su upoznale certifikacijski tim sa aktivnostima koje su realizirale u proteklom periodu.

“Srednja škola”, Jablanica

“Srednja škola”, Jablanica

Posjećene škole su istakle dobru saradnju u svoijm lokalnim zajednicama (lokalne vlasti, mediji, OCD, lokalne firme, komunalna preduzeća) od kojih su neki i bili prisutni na sastancima.

Izrazile su zahvalnost projektu Misli o prirodi! jer su zahavljujući njemu dodatno motivirani i učenici/ice i nastavnici/ice za aktivnosti u oblasti zaštite okoliša dok su im nabavljene robe i usluge omogućile da lakše implementiraju definirane aktivnosti.

“Srednja građevinska škola”, Mostar

“Srednja građevinska škola”, Mostar

Eko patrole su formirane na različite načine a pojedini učenici s kojima smo imali priliku razgovarati su istakli da im se sviđa rad u patroli, da van škole mogu biti uzori starijima i da rado stečena znanja i navike u školi prenose u svojim porodicama i prijateljima van škole.

O.Š „Kočerin“, Široki Brijeg

O.Š „Kočerin“, Široki Brijeg

Posjećene škole imaju veoma kreativno urađene Eko kutke kroz koje se vidi s koliko ljubavi škole posvećuju zaštiti okoliša.

„Prva osnovna škola“,  Široki Brijeg

„Prva osnovna škola“,  Široki Brijeg

O.Š “Ante Brune Bušića”, Rakitno, Posušje

U svim navedenim školama su nam istakli da su zadovoljni odličnom tehničkom podrškom koju im je Centar za promociju civilnog društva pružao tokom projekta i da su škole spremne i dalje odgovorno raditi na implementiranju okolišnih aktivnosti kroz nove Akcione eko planove.

Pin It on Pinterest

Share This