Konferencija o čistom okolišu i zdravijoj budućnosti: Živi zdravo – diši čisto

26. okt, 2020

Ured Evropske unije u Bosni i Hercegovini ima zadovoljstvo pozvati Vas da pratite online “Konferenciju o čistom okolišu i zdravijoj budućnosti” koja će se održati u četvrtak, 29. oktobra 2020. sa početkom u 11:00.

Konferencija se organizuje u saradnji sa Vijećem za regionalnu saradnju (Regional Cooperation Council, RCC) i Švedskom ambasadom u Bosni i Hercegovini. Ovom prilikom istaknuće se ključni elementi Zelenog plana EU i predložene Zelene agende za Zapadni Balkan, sa fokusom na kvalitet zraka i načine borbe protiv zagađenosti zraka.

Pored organizatora, na konferenciji će govoriti i predstavnici vlasti u BiH, međunarodni eksperti, predstavnici civilnog društva i medija. Cilj je ukazati na korake koje treba poduzeti u cilju održive, pametne, zdrave i klimatski neutralne budućnosti Bosne i Hercegovine.

Događaj će uključiti dva panela koja se mogu pratiti u cjelosti ili zasebno, uz mogućnost postavljanja pitanja putem chat opcije:

  • Zeleni plan Evropske unije i Zapadni Balkan
  • Kvaliteta zraka

Pozivamo Vas da najkasnije do srijede, 28. oktobra, izrazite svoj interes za praćenje ovog događaja online (putem Zoom aplikacije) nakon čega ćemo vam dostaviti pristupne podatke i agendu.

Prijave trebate poslati na ena.krkalic@boram.ba ili sofija.tovarovic@boram.ba.

Pin It on Pinterest

Share This