Klub ljubitelja prirode Brčko organizovao predavanje na temu upravljanja otpadom

21. apr, 2024

Nakon predavanja predstavinici Kluba ljubitelja prirode Brčko iskoristili su talas pozitivne energije te u kontejnere postavljene ispred Omladinskog centra ubacili prikupljene flaše i kartone, a nakon toga ispred JU Gimnazija posadili dvije sadnice lipe, koje će ih podsjećati na ovo divno druženje.

Klub ljubitelja prirode Brčko organizovao je još jednu u nizu zanimljivih aktivnosti, ovoga puta predavanje na temu upravljanja otpadom, sa članovima odreda izviđača Brčko distrikta BiH.

U interaktivnom predavanju koje su u sklopu projekta “Odgovornim upravljanjem otpadom do zdravije i čistije životne sredine” organizovali u Omladinskom centru, Izviđači su upoznati sa stanjem u ovoj oblasti u Brčkom, kao i načinima na koje mi možemo uticati na očuvanje životne sredine.

Ovo predavanje nam je još jednom potvrdilo da su Izviđači pokret koji na najmlađe prenosi pozitivne obrasce ponašanja, tako da ih nije bilo teško zainteresovati da učestvuju u razgovoru o ovom problemu, sa kojim su se kroz mnogobrojna druženja u prirodi, već upoznali.

Nakon predavanja iskoristili smo talas pozitivne energije te u kontejnere postavljene ispred Omladinskog centra ubacili prikupljene flaše i kartone, a nakon toga ispred JU Gimnazija posadili dvije sadnice lipe, koje će nas podsjećati na ovo divno druženje.

Obećali smo da ćemo se uskoro ponovo družiti, u nekom prirodnijem ambijentu, van gradskog betona.KLUB LJUBITELJA PRIRODE BRČKO

Projekat je podržan od Centra za promociju civilnog društva kroz projekat “Misli o prirodi” koji finansira Švedska.

Pin It on Pinterest

Share This