Ekosol: Takmičenje u javnim debatama 6 srednjih škola iz Tuzle

25. feb, 2021

23.02.2021. uspješno je održana Javna debata između 6 srednjih škola Tuzle i to: JU mješovita srednja škola, JUMS mašinska škola, JUMS saobraćajna škola, JUMS elektrotehnička škola, JUMS hemijska škola i Gimnazija Meša Selimović. Na proteklim radionicama učenici/ce i profesori/ce su dobili/e određene teme koje će obraditi i kroz javnu debatu iznijeti problem i rješenje problema.

Teme sa kojima smo se susreli su vezani za uticaj individualnih ložišta, uticaj produkata iz TE, uticaj saobraćaja, uticaj aerozagađenja na zdravlje, obnovljivi izvori energije, te zakoni i regulative o aerozagađenju u gradu Tuzla. Svaka od škola je adekvatno ispunila svoj zadatak sa čijim informacijama se možemo i dalje služiti i raditi na rješavanju pojedinačnih problema koji zajedno utiču na zagađivanje zraka.

Kao znak zahvalnosti za trud, rad i pomoć u ostvarivanju zajedničkog cilja, kao i doprinosu u budućim aktivnostima učenici/ce i profesori/ce su dobili priznanja i nagrade. Zahvaljujemo se svima koji su prisustvovali i što su ovaj dan učinili produktivnim. Žao nam je što nismo uspjeli okupiti veći broj osoba da prisustvuju javnim debatama, ali se nadamo da ćemo i dalje sarađivati i doprinijeti ka smanjenju aerozagađenja.

Pin It on Pinterest

Share This