Ekosol: Igrokazi srednjih škola

24. dec, 2020

22.12. i 23.12.2020. godine održali su se igrokazi 5 srednjih škola u Tuzli: Elektrotehnička škola, Mašinska škola, Mješovita srednja škola, Gimnazija “Meša Selimović” i Hemijska škola. 4 škole svoj igrokaz su izvele na sceni Pozorišta mladih Tuzle u dvorani Kaleidoskop, dok je jedna škola održala svoj igrokaz u školskim prostorijama. Nažalost jedna, Saobraćajna škola, zbog okolnosti koje vladaju, nije mogla da održi svoj igrokaz, ali mi im šaljemo punu podršku i jedva čekamo da ih odgledamo i vidimo njihovo umijeće.

Svaki igrokaz je pripremljen na temu aerozagađenja, da se kroz glumu i igru prikaže problem koji vlada, najviše u Tuzli. Prikazani su kroz uzroke koji dovode do zagađenja zraka i koje su posljedice, a svaki igrokaz na kraju nam daje jaku pouku.

Zahvaljujemo se svim školama na trudu i radu pod svim ovim okolnostima, i što su igrokazi izvedeni na zavidnom nivou. Zahvaljujemo se partnerima na projektu, Pozorište mladih Tuzle, bez kojih ništa ne bi bilo moguće.Ova aktivnost, sa kojom doprinosimo rješavanju ovog problema, je dio projekta ‘Parlamentarna debata- rješavanje problema aerozagađenja u gradu Tuzla’ koji je u sklopu šireg projekta Misli o Prirodi!, kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.

Pin It on Pinterest

Share This