Eko HUB Zenica održao trening iz upravljanja projektnim ciklusom

20. nov, 2020

Eko HUB Zenica održao je trening iz upravljanja projektnim ciklusom, namijenjen nevladinom sektoru. Tokom tri dana, predstavnici šest nevladinih organizacija iz Zenice imali su priliku naučiti i uvježbati vještine pripreme projektnih prijedloga, kao i najznačajnije aktivnosti u procesu realizacije projektnih zamisli.

Nevladine organizacije u najvećoj mjeri i opstaju zahvaljujući podršci projektnim idejama, ali kako bi se osigurala podrška fondova bitno je prije svega naučiti vještine kvalitetne pripreme.

„Namjera Eko foruma je da okupi organizacije čiji mladi su zainteresovani za upravljanje projektima. Mislim da se mladi ljudi trebaju prvo okušati na lokalnom i kantonalnom nivou, kako bi stekli iskustva za apriliciranje na fondove višeg nivoa. Sredstva koja su im na raspolaganju su ogromna, ali sami projekti moraju biti dobro pripremljeni kako bi dobili finansijsku podršku”, izjavila je voditeljica treninga, Mirhunisa Bektaš, koja je tokom tri dana, većinom kroz praktičan trening, nastojala ojačati ulogu mladih članova šest zeničkih nevladinih orgacija u vještinama pripreme i realizacije projektnih ideja.

Pin It on Pinterest

Share This