Eko HUB Široki Brijeg u inicijativi uređenja školskog dvorišta OŠ “Ante Brune Bušića” u Rakitnu

10. jul, 2020

Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH, kao nositelj EKO HUBa Široki Brijeg, za područje Županije Zapadno-hercegovačke je podržao inicijativu uređenja školskog dvorišta Osnovne škole “Ante Brune Bušića” u Rakitnu.

Kampanja je provedena kroz uređivanje zelenih površina i školskog dvorišta. U suradnji s volonterima i djecom koja pohađaju navedenu školu, kako bi osvijestili najmlađe o potrebi očuvanja okoliša i prirodne raznolikosti.

Jedan od voditelja pokrenute Inicijative kroz mjesec srpanj, je i ravnatelj škole Marin Markota, koji je se zahvalio na potpori i podržao ovu akciju koja uključuje najmlađe, sve u smislu osvješćivanja i odgovornog odnosa prema svojoj okolini.

Eko HUB Široki Brijeg formiran je u okviru projekta „Misli o prirodi!“ koji finansira Vlada Švedske, a provodi Centar za promociju civilnog društva CPCD.

Cilj pokretanja Inicijativa je cjelokupna društvena osviještenost, te društvo koje se odnosi odgovorno prema svojoj okolini u cilju kvalitetnijeg života u budućnosti.

Eko ZH poziva sve zainteresirane da se jave na mail info@ekozh.org, ukoliko imaju na umu inicijativu koju bi proveli u svojoj lokalnoj zajednici, a koja se odnosi za zaštitu okoliša i pospješivanje eko proizvodnje, smanjenje plastike ili neke druge zanimljive ideje.

Pin It on Pinterest

Share This