Eko HUB Široki Brijeg: Radionica o rekliranju otpada za najmlađe u vrtiću “Trnoružica”

13. jan, 2021

U gradskom vrtiću Trnoružica u Širokom Brijegu održana je ekološka inicijativa u okviru projekta “Misli o prirodi!”.  Inicijativu je organizirao Eko HUB Široki Brijeg, kojim kordinira udruga EKO ZH.

Radionica je održana u srijedu 12. siječna 2021. godine. Naglasak same radionice je na razvijanju znanja i vještina, kao i motivacije za sudjelovanje u poboljšanju okoliša.

Tema radionice bila je “Zimska idila”. Djeca su od različitih materijala uz pomoć svojih teta izrađivali različite predmete kao što su kućice, životinje, ljudi, borovi, žičara, snjegovići, a prilikom izrade važnost je bila na reciklaži materijala i buđenju svijesti o važnosti očuvanja okoliša. Materijali kao što su kartonske boce, kartonske kutije, plastične boce i sl. djeca i tete vrtića Trnoružica su iskoristili za izradu svoje “zimske idile”.

Mališani su uživali u izradi  i kroz zanimljiv i kreativni način stekli neka nova znanja. Proces učenja o prirodi važno je započeti u ranoj dobi kao i buđenje same ljubavi prema planeti Zemlji. Zato je  izuzetno važno takve poticaje započeti u prvim godinama života.

Pin It on Pinterest

Share This