Eko HUB Široki Brijeg obilježio Europski dan bez automobila

22. sep, 2020

Eko HUB Široki Brijeg obilježio je danas Europski dan bez automobila. S ciljem jačanja svijesti o onečišćenju zbog učestale uporabe automobila, dana,22. rujna, obilježava se Europski dan bez automobila. Obilježavanje ovog dana je inicijativa Europske unije kojom se promiče održiv prijevoz u gradovima te podiže svijest o koristi za okoliš, zdravlje i kvalitetu života.

Onečišćenje zraka, buka i prometna zagušenost posljedica su neodgovorne uporabe automobila u gradovima, te je ovo i bio razlog da se 2000. godine 22. rujan proglasi Europskim danom bez automobila.

Tim povodom je u dvorištu Osnovne škole Kočerin Široki Brijeg postavljeno parking stajalište za bicikla, kako bi se potaknulo i osvijestilo na potrebu za korištenjem prijevoznih sredstava koja manje zagađuju okoliš, te održana radionica s djecom.

Kroz projekt je planirano obilježavanje značajnijih ekoloških datuma kroz godinu, uključujući i svaki mjesec provođenje jedne Inicijative u lokalnim zajednicama Županije Zapadnohercegovačke, kako bi se podigla svijest o zaštiti okoliša kroz organiziranje različitih aktivnosti na teren.

Pin It on Pinterest

Share This