Eko HUB Blagaj – akcija čišćenja povodom dana Planete Zemlje na lokaciji Blagaj (Kosor)

22. apr, 2021

Grad Mostar i Odjel za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove nastavljaju aktivnosti uređenja javnih gradskih površina na kojima je deponirana veća količina otpada.

Gradski komunalni inspektor svojim rješenjem izdao je nalog JP “Komunalno” Mostar za čišćenje otpada na lokalitetu naselja Kosor, saopšteno je iz Grada Mostara.

Postupajući po rješenju inspektora, navedeno komunalno poduzeće u četvrtak, 22. aprila, obavit će čišćenje Kosora, odnosno “divlje deponije” na tom lokalitetu, stoji u saopštenju.

Istu deponiju na Dan planeta Zemlje čistit će i Omladinski klub “Novi Val” Blagaj. Okupljanje učesnika je na lokaciji od osam sati te će akcija trajati do 14 sati.

Akcija čišćenja organizirana je povodom Dana planete Zemlje koji se obilježava 22. aprila. Akcija će se provesti uz suradnju Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostar, JP Komunalno Mostar, te JP Komos Mostar, Univerziteta “Džemal Bijedić” Mostar – odsjeka za biologiju te Izgradnja Tojaga d.o.o Mostar.

 

Pin It on Pinterest

Share This