Edukacija o novim tehnologijama u nastavnom procesu

22. mar, 2021

Edukacija o novim tehnologijama u nastavnom procesu se organizuje u okviru projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.

COVID-19 promijenio je način na koji živimo. Utječe na to kako komuniciramo, kako provodimo vrijeme s voljenima, kako radimo i kako putujemo. Također nas potiče da tražimo nove mogućnosti.

Gotovo preko noći, cijela nastava se premjestila u online sferu što mnogim učiteljima/cama, nastavnicima/ama nije ostavljalo dodatni izbor osim da se prilagode novim uslovima i da koriste najnovija Informaciono – komunikacijska dostignuća tokom nastavnog procesa, koja do tada mnogi nisu koristili u svom radu.

Vođenje online nastave koja je interaktivna, ciljno orijentirana i zabavna često je veliki izazov za sve učitelje/ice i nastavnike/ce.

KAKO KORISTITI NOVU TEHNOLOGIJU U NASTAVNOM PROCESU

Centar za promociju civilnog društva je kreirao Priručnik „KAKO KORISTITI NOVU TEHNOLOGIJU U NASTAVNOM PROCESU“ koji sadrži mnoštvo savjeta, prijedloga i detaljnih opisa koji će pomoći u vođenju online nastave.

Pored pripremljenog priručnika koji je dostupan na našoj web stranici, Centar za promociju civilnog društva je kreirao 6-dnevnu online edukaciju koja obuhvata sve oblasti iz priručnika.

Ukupno smo zaprimili 105 prijava od strane nastavnika i nastavnica koji će prisustvovati ovim edukacijama.

6-DNEVNA EDUKACIJA

Struktura virtualnih komunikacijskih kanala na nivou škole je osmišljena u okvirima i kapacitetima jedne od dvije platforme (Office 365 for education i Google for education) koje će detaljno biti obrađene na ovim edukacijama koje će se organizovati u martu i aprilu.

Pored ove dvije platforme, biće govora i o ZOOM aplikaciji kao jednoj od najčešće korištenih aplikacija prilikom organizovanja virtualnih sastanaka.

Sve edukacije će biti snimljene i objavljene na našem YouTube kanalu Misli o prirodi!.

Pin It on Pinterest

Share This