Dvadeset i osam aktivista/ica civilnog društva učilo o zagovaranju javnih politika

02. dec, 2021

Ukupno 28 predstavnika/ica organizacija civilnog društva, javnih insitucija, neformalnih grupa ta aktivista i aktivistica jučer su okončali svoje učešće na dvodnevnom treningu zagovaranja u okviru projekta „Misli o prirodi!“ koji je vodila projektna menadžerica i ekspertica iz oblasti zagovaranja Nina Branković.

Ekologija, zapošljavanje osoba sa invaliditetom, zdravstvo, regulacija otpada i obrazovanje oblasti su koje su učesnici/e treninga, podijeljeni u pet grupa, obradili na treningu.

Program treninga koncipiran je na način da je bio prilagodljiv svima, učesnicima/icama koji nemaju puno iskustva u oblasti zagovaranja i koji nisu do sada imali mogućnost da implementiraju takve aktivnosti, ali i za one malo iskusnije koji već poznaju ovu metodologiju. Trening je bio podijeljen u dva segmenta, teoretski dio koji je dao osnove svima za drugi segment, odnosno praktični rad u grupama.

Oba radna dana bila su ispunjena sa puno interakcije, diskusije i razmjene znanja među učesnicima/icama uz mentoring naše edukatorice. Vjerujemo da su na kraju svi bogatiji za nova iskustva i znanja o ovoj oblasti i da će imati priliku koristiti ove vještine u svom radu.

Pin It on Pinterest

Share This