Dodijeljeno 50 sadnih edukativnih materijala

12. jul, 2021

U okviru kampanje “Ja sadim, a ti?”, ove sezone smo uključili dodatnih 50 novih vrtlara/ica.

Pridružili su nam se vrtlari/ice bez prethodnog iskustva i znanja, kako bi naučili/le da formiraju svoje prve mini jestive vrtove do 5 m2, na balkonima, terasama ili okućnicama.

Svaki aplikant/ica koji/a je ispunio/la ove kriterije je na kućnu adresu dobio/la paketić sa presadnicama i sjemenčicama da se takav vrt pokrene, njeguje i zavoli kroz učenje.

Cijeneći volju i trud, pored 50 paketa, još dva vrtlara i jednu vrtlaricu (Bojana, Gordanu i Muhameda) koji su se prijavili, ali koji imaju ozbiljno znanje i velike, bogate jestive vrtove (na otvorenom i u plastenicima) ćemo obradovati na drugi način – jer smatramo da njima ovaj paketić neće donijeti veliku promjenu.

U nastavku kampanje, čekaju vas edukacije, pokretanje naše zajedničke banke sjemena, druženja u Eko HUBu Mostar i još mnogo toga.

Pridružite nam se na našoj Facebook grupi “Ja sadim, a ti?” i saznajte zašto su vrtlari sretniji ljudi.

Za sve one koji imaju već formirane jestive mini vrtove koje ste kreirali na vašim balkonima, okućnicama, baštama i drugim prostorima, pošaljite svoje slike i popunite aplikaciju kako biste dobili priliku da osvojite jednu od vrtlarskih nagrada i titulu najboljeg jestivog mini vrta u 2021. godini. Više o ovom izboru možete pronaći OVDJE.

Slike mogu poslati učesnici/ce koji imaju mini vrt do 5m2 i koji su se učlanili u grupu „Ja sadim, ti?“: https://bit.ly/JaSadimATiFB

Centar za promociju civilnog društva u saradnji sa Eko HUBom Mostar provodi kampanju Ja sadim, a ti? u okviru projekta Misli o prirodi! kojeg finansira Švedska.

Pin It on Pinterest

Share This