Dizajner Haad održao drugu dizajn radionicu u Srednjoj mješovitoj školi “Žepče”

21. mar, 2022

Danas je tim “Misli o prirodi!” sa modnim dizajnerom HAAD-om implementirao radionicu sa učenicima i učenicama Srednje mješovite škole “Žepče” u Žepču.

Ova važna radionica eko dizajna sa reckliranim materijalima, uvod je za održavanje modne revije u aprilu pod nazivom “Eko modni koraci”, na kojoj će biti prezentirani upravo dizajnirani odjevni predmeti koje su izradili učenici i učenice ove škole.

Učenici i učenice pohađaju smjerove tekstilni tehničar-modni dizajner, tekstilni tehničar-konfekcionar i konfekcionar tekstila- krojač.

“Čim sam čula za ovu radionocu zainteresirala sam se. Mislim da će mi ove ideje puno pomoći jer pratim i privatno ovakve eko članke, revije, sve vezano za reciklažu. Radionica sa Haadom nam mnogo znači i bit će mi čast da se pojavim na revijii i da učestvujem “, izjavila je Amina Fejzić, smjer konfencionar tekstila- krojačica.

Predstojeća modna revija će biti održana u Sarajevu.

Na radionici, učenici i učenice kreiraju modne odjevne predmete od recikliranih materijala, i stekli su nova saznanja o štetnosti tekstilne industrije za okoliš, i koliko je važno recikliranje za očuvanje prirode.

“Iskreno, nikada prije nisam razmišljala o recikliranju i tek sam sad svjesna i počinjem razumjeti ovakve stvari. Od sada ću definitivno više razmišljati o ovome. Jako sam uzbuđena i smatram ovu radionicu jako važnom, kao velikom šansom za mene, moje prijatelje i cijelu školu.”, izjavila je Esma Zvekić, smjer konfencionar tekstila- krojačica.

Modni dizajner Haad po drugi put predvodi radionicu za učenike srednje tekstilne škole unutar projekta “Misli o prirodi!” i jedan je od rijetkih ekološki osviještenih couture dizajnera u BiH.

Pin It on Pinterest

Share This