Čovjek, zdravlje i okoliš: Faktori iz školske, radne i kućne sredine koji utiču na zdravlje (AUDIO)

29. aug, 2021

Radio ZENIT će u narednih mjesec dana emitirati serijal emisija “Čovjek, zdravlje i okoliš” u okviru kojih ćemo ugostiti stručnjake, aktiviste na polju zaštite životne sredine te govoriti o gorućim ekološkim problemima s ciljem pronalažena kvalitetnog i trajnog rješenja, te posebno istaknuti pozitivne primjere.

Također, ugostit ćemo i stručnjake iz oblasti zdravstva koji će nas upoznati s mogućim rizicima po zdravlje i bolestima iz životne sredine.

Emisije ćete premijerno moći poslušati u programu našeg radija svake druge nedjelje u 18 sati, a iste će biti reprizirane utorkom u istom terminu.

Osma emisija iz serijala “Čovjek, zdravlje i okoliš” nosi naziv “Faktori iz školske, radne i kućne sredine koji utiču na zdravlje”.

U osmoj emisiji gosti su Doc. dr. Nino Hasanica, stručni saradnik u Službi za školsku higijenu u Institutu za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, Spahija Kozlić, Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi ZDK, Irnesa Tahić, diplomirani pravnik, zaposlena u advokatskoj kancelariji i Profesor Samir Lemeš, predsjednik UO Udruženja Eko Forum Zenica.

Da biste živjeli sretan, dug i ispunjen život, morate imati osnovno znanje o tome koji su faktori koji utječu na ljudsko zdravlje, šta je zapravo odlučujuće u fizičkom i psihičkom stanju.

Loša ekologija, štetne emisije, blizina tvornica, nekvalitetna voda za piće – sve na ovaj ili onaj način utječe na čovjeka i smanjuje njegovo opće zdravlje.

Preventivni pregledi i mjere su sigurno neki od načina kako bi usporili ili spriječili pojedine bolesti.

Kompletnu emisiju možete poslušati na Zenit.ba.

Izvor:

Zenit.ba

Pin It on Pinterest

Share This