Čovjek, zdravlje i okoliš: Adekvatno upravljanje otpadom kao dio zaštite okoliša i zdravlja ljudi (AUDIO)

03. okt, 2021

Došli smo i do posljednje emisije iz serijala “Čovjek, zdravlje i okoliš” kojom zatvaramo ovaj serijal koji je brojao 10 različitih tema. Naziv posljednje emisije je “Adekvatno upravljanje otpadom kao dio zaštite okoliša i zdravlja ljudi”.

U nedjelju, 03. oktobra u 18 sati imali ste priliku poslušati ovu emisiju na Radiju ZENIT, a ukoliko ste istu propustili, u utorak 05. oktobra imate priliku poslušati reprizu emisije, također u 18 sati na istoj frekvenciji.

Kao i u dosadašnjim emisijama, i u ovoj čuti šta su naši sagovornici, aktivisti na polju zaštite životne sredine, govoriti o gorućim ekološkim problemima s ciljem pronalažena kvalitetnog i trajnog rješenja, te posebno istaknuti pozitivne primjere.

U emisiji su govorili i stručnjaci iz oblasti zdravstva koji su nas upoznali s mogućim rizicima po zdravlje i bolestima iz životne sredine.

Deseta i posljednja emisija iz serijala “Čovjek, zdravlje i okoliš” nosi naziv “Adekvatno upravljanje otpadom kao dio zaštite okoliša i zdravlja ljudi” i možete je poslušati na Zenit.ba.

Izvor:

Zenit.ba

 

Pin It on Pinterest

Share This