Ambasadorica Johanna Strömquist u posjeti O.Š “Aleksa Šantić”

11. feb, 2022

Danas je u O.Š “Aleksa Šantić” u Sarajevu, partnerskoj eko-školi na projektu “Misli o prirodi!” upriličena oficijelna posjeta delegacije Ambasade Švedske u BiH i predstavnicima CPCD-a.

Ambasada Švedske ovog mjeseca provodi kampanju “Let’s talk about air” i u sklopu aktivnosti kampanje, Nj.E. Ambasadorica Johanna Strömquist posjetila je ovu školu u cilju upoznavanja sa problemima zagađenja prirode, sa fokusom na zagađenje zraka, iz ugla najmlađih.

Sarajevo je u ovom trenutku jedan od najzagađenijih gradova u Evropi, stoga je Ambasadorica Strömquist istakla koliko je važno podizati svijest o zagađenju te da svi možemo doprinjeti smanjenju zagađenja.

Učenici su sa svojim nastavnicama/kordinatoricama Sabinom Karović i Amelom Ahmethodžić pripremili jako interesantan i kvalitetan program koji je uključivao izložbu njihovih literarnih radova na temu zagađenja zraka te scenske nastupe i u konačnici razgovor sa Ambasadoricom u kojem su iznosili svoje stavove i odgovarali na pitanja.

Direktorica O.Š “Aleksa Šantić”, Amina Delić-Zimić uručila je posebnu zahvalnicu Ambasadorici Strömquist u ime škole.

Ambasadorica je bila oduševljena izlaganjima učenika, programom koji su u njenu čast pripremili i njihovim aktivnim znanjem engleskog jezika.

Posjeta je organizovana uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This