Slušaj prirodu

Vrsta granta

Mediji

Naziv projekta

Medijski projekat “Slušaj prirodu” namijenjen edukaciji i podizanju svjesnosti javnosti o ekologiji

Nosilac projekta

B-U Specijal – Radio Zenit Zenica

Područje djelovanja

Federacija BiH

Cilj projekta

Podizanje nivo informisanosti i svjesnosti građana o značaju zaštite životne sredine u cilju promjene u ponašanju i aktivnije uloge građanki i građana u zaštiti okoline.

Trajanje projekta

6 mjeseci

Ilustracija

Opis projekta

Projekat „Slušaj prirodu“ je multimedijalni projekat koji je nastao kao rezultat višegodišnjeg iskustva u realizaciii ekoloških medijskih sadržaja, kao i drugih medijskih projekata Radija Zenit. Projekat je multimedijskog karaktera, te će osim emitovanja u programu Radija, svi sadržaji biti dostupni na zahtjev u različitim formatima putem web stranice Zenita.

Sadržajno, projekat obuhvata seriju od deset magazinskih emisija. Pitanje zaštite životne sredine nadrasta sve podjele i granice, predstavlja vitalni interes svake zajednice i svakog pojedinca, te su svi suodgovorni i pozvani da daju doprinos zaštiti životne sredine i unaprijede kulturu življenja općenito.

Zato će u emisijama Radio Zenit dati riječ stručnjacima, aktivistima na polju zaštite životne sredine, apostrofirati goruće ekološke probleme sa fokusom na njihovo kvalitetno i trajno rješenje, te posebno naglasiti pozitivne primjere.

Projekat ima interaktivni karakter otvaranjem prostora za objavu medijskih sadržaja koji kreiraju sami korisnici, te zagovaračku komponentu u funkciji podizanja svjesnosti javnosti i promjene svakodnevnog ponašanja prema okolini.

Pin It on Pinterest