Osnovna škola Ruđera Boškovića Grude

Naziv škole i mjesto

Osnovna škola Ruđera Boškovića Grude

Osnovne informacije o školi

Škola radi u današnjoj zgradi od školske 1981./82. godine. U svom sastavu ima ukupno 6 područnih škola. Školu trenutno pohađa 716 učenika/ica, a zaposleno je 100 djelatnika/ica, od toga 75 u nastavi (učitelji/ice razredne i predmetne nastave te pomoćnici u nastavi).

Eko koordinator/ica škole

Martina Kraljević Turudić, učiteljica biologije i kemije

Oblast/i unapređenja u okviru projekta misli o prirodi

  • Elektroenergija

Početno stanje u oblasti unapređenja

  • Koriste se klasična neonska rasvjeta i rasvjeta s nitnim žaruljama. Neonska rasvjeta je u pojedinim razredima već dotrajala i svakako imaju veću potrošnju energije. Tijekom posljednjih godina se stalno vraćamo na temu očuvanja prirode uštedom vode i električne energije te će nam ugradnja nadgradbenih led panela (koji višestruko štede energiju u odnosu na klasična rasvjetna tijela) u tome uvelike pomoći.  

    Energija, odnosno elektroenergija je oblast kojom ćemo se posebno bavit i nastojati je unaprijediti, ali ćemo kroz projekt raditi i na drugim oblastima (voda, bioraznolikost, otpad, školsko dvorište, integracija okolišnih tema, suradnja s lokalnom zajednicom), budući da se ovim temama intenzivno već bavimo posljednjih godina. Planiramo  urediti unutarnje nenatkriveno dvorište  u kojem ćemo posaditi raznovrsne biljke i postaviti klupe od drvenih paleta. Također ćemo  pripremiti dio prostora unutar škole za izložbu učeničkih radova – Eko kutak.   

Pin It on Pinterest