Osnovna škola Kardinala Stepinca, Neum

Naziv škole i mjesto

Osnovna škola Kardinala Stepinca, Neum

Osnovne informacije o školi

Osnovna škola Kardinala Stepinca Neum je samostalna javna ustanova, ima status redovite osnovne škole i jedina je osnovna škola na području općine Neum.Škola radi u zgradi sagrađenoj 1983. godine. Ukupno broji 309 učenika/ica i 39 djelatnika/ica.

Eko koordinator/ica škole

Zdravka Maslać, nastavnica Biologije i Hemije

Oblast/i unapređenja u okviru projekta misli o prirodi

  • Voda
  • Energija

Početno stanje u oblasti unapređenja

Sama školska zgrada je u veoma dobrom stanju, s riješenim grijanjem i klimatiziranim učionicama. 2019. godine u sklopu projekta Energetske učinkovitosti zgrada je dobila toplinsku izolacijsku fasadu. U travnju 2022. godine u 7 učionica i zbornici, ugrađena je nova kvalitetna rasvjeta – LED paneli. Nova rasvjetna tijela zamijenila su stare lustere koji su već dulje vrijeme u veoma lošem stanju i davali su veoma lošu i nekvalitetnu rasvjetu u našim učionicama.Stara rasvjetna tijela (plafonijere). Preostala su u hodnicima škole i planirana za zamjenu u sklopu ovoga projekta.

Slavine u učeničkim zahodima su uglavnom funkcionalne ali se zna dogoditi da učenici/ce u brzini ostave vodu otvorenom. U zahodima su ugrađeni obični vodokotlići bez mogućnosti regulacije količine vode za ispiranje te smo ovim projektom planirali ugradnju 8 vodokotlića s mogućnošću reguliranja kao i štedne slavine. Planirali smo ugradnju običnih slavina jer u učeničkim zahodima nemamo ugrađenih električnih bojlera tj. tople vode. Zamjenu slavina i vodokotlića u nastavničkim zahodima nismo planirali jer smo prošlog ljeta uradili rekonstrukciju istih.

Pin It on Pinterest