Druga gimnazija Mostar

Naziv škole i mjesto

Druga gimnazija Mostar

Osnovne informacije o školi

JU Druga gimnazija Mostar je osnovana u junu 1994. godine pod nazivom Učiteljska škola. Odluka o preimenovanju Učiteljske škole u Pedagošku gimnaziju donesena je 1999. godine a 28.07.2003. je dobila ime koje je zadržala do danas – JU Drugu gimnazija Mostar. JU Druga gimnazija Mostar nudi četiri smjera: Jezičko-prevodilački, Filološki , Matematičko-informatički i  Pedagoški. Škola trenutno ima 146 učenika/ica raspoređenih u 13 odjeljenja. Uposlenih je ukupno 44 od čega je 34 nastavno i 10 nenastavo osoblje.

 

Eko koordinator/ica škole

Mira Đajo-Begić, profesorica biologije

Oblast/i unapređenja u okviru projekta misli o prirodi

  • Voda
  • Energija

Početno stanje u oblasti unapređenja

  • Voda: S ciljem postizanja racionalne potrošnje vode i razvijanje svijesti o važnosti vode u svakodnevnom životu, planiramo  zamjenu postojećih slavina u toaletima štednim slavinama, kojima će biti moguća ušteda potrošnje vode.

  • Energija: S ciljem postizanja racionalne potrošnje energije i efektivne uštede iste, te razvijanje svijesti o važnosti energije u svakodnevnom životu, kroz implementaciju projekata „Misli o prirodi“, a u okviru programa „Eko škola“ planiramo izvršiti zamjenu postojećih starih, običnih rasvjetnih tijela, novim štednim LED sijalicama, kojima će se omogučiti ušteda energije.

Pin It on Pinterest