NAZIV ŠKOLE I MJESTO: Osnovna škola Tina Ujevića, Vitina

OSNOVNE INFORMACIJE O ŠKOLI: Naša škola pored centralne škole u Vitini ima još 6 područnih škola koje se prostiru na dosta velikom području. Pet područnih škola je petogodišnjih, a jedna devetogodišnja. Ove školske godine brojimo 434 učenika koji su raspoređeni u 39 odjela. Škola ima 79 djelatnika od kojih je 56 učitelja i stručnih suradnika i 23 administrativnog i pomoćnog osoblja.

EKO KOORDINATOR ŠKOLE: Kristina Majić, pedagog škole

OBLASTI / I UNAPREĐENJA U OKVIRU PROJEKTA MISLI O PRIRODI!:

  1. otpad;
  2. voda;
  3. energija;
  4. školsko dvorište;
  5. promocija učenja o okolišu, suradnja s lokalnom zajednicom, medijska promocija

POČETNO STANJE U OBLASTI UNAPREĐENJA:

  1. OTPAD

Na školskom igralištu i dvorištu škole trenutno postoje samo obične plastične kante za otpad koje brzo propadnu i nisu praktično rješenje.

  1. VODA

U školi do danas nemamo nijednu štednu slavinu čime je potrošnja vode dosta velika.

  1. ENERGIJA

Hodnici škole i predvorje ima veliki broj rasvjetnih uređaja od kojih neki gore gotovo cijelu noć. Ugradnjom led panela  ušteda energije će biti velika.

  1. ŠKOLSKO DVORIŠTE

Već postojeće zelene površine ispred škole zahtijevaju uređenje jedne strane dvorišta, na zelenoj strani dvorišta do sada nije bilo klupa za sjedenje.

  1. Osim Dana voda i Dana planete Zemlje povećati broj ekoloških akcija i suradnju sa eko udrugama grada i županije, edukaciju učenika.  Svaku aktivnost obavezno medijski promovirati.