Priručnik za zagovaračke kampanje prema kompanijama

Ovaj priručnik predstavlja, korak po korak, metodologiju izrade zagovaračke kampanje sa svim pojedinačnim pripremnim aktivnostima i aktivnostima koje se mogu integrirati u planove zagovaranja. Osim metodologije izrade, priručnik nudi i primjere zagovaračkih kampanja u BiH i regionu koji mogu biti od koristi za identifikaciju i komparaciju funkcionalnih i manje funkcionalnih strategija, aktivnosti i rezultata.

Priručnik za zagovaračke kampanje prema kompanijama

Permakulturni pristup pripremi balkona, terase ili dvorišne gredice za mini jestivi vrt

Priručnik objavljen u okviru kampanje “Ja sadim, a ti?”. Pojašnjava mogućnosti uzgoja hrane u urbanim sredinama. Pojašnjava šta je to mini jestivi vrt – najprirodnija stvar na svijetu: vrt u kojem možemo i hoćemo zajedno posaditi povrće i voće, ljekovito i začinsko bilje, sa cvijećem koje osim ljepote obavlja tu još mnogo važnije funkcije. I neka je sve jestivo, većinom za nas, ali i za neka druga bića. Napravimo, po uzoru na prirodu, eko sistem sa puno različitosti, jer takav će biti žilav, otporan, a istovremeno produktivan i prekrasan. Bez obzira koliko malo prostora imamo, svi to, bez izgovora, možemo.

Permakulturni pristup pripremi balkona, terase ili dvorišne gredice za mini jestivi vrt

Permakulturni pristup mini jestivim vrtovima sa 40 kultura: Bukvar za početnike/ce

Priručnik objavljen u okviru kampanje “Ja sadim, a ti?”. Nudi pregled 40 predloženih jestivih kultura za one bez iskustva u vrtlarenju, od kojih se dobar broj može uzgajati gotovo tokom cijele godine. Uključuje povrće, voće, ljekovito i začinsko bilje te korisno cvijeće kroz miješanu sadnju; također sezonske biljke ali i trajnice koje su prilično jednostavne za uzgoj te se mogu uzgajati, brati i konzumirati duže vrijeme. Procese i karakteristike biljaka smo nastojali pojasniti sa što manje stručnih izraza, kako bi nas mogli razumjeti ljudi različite životne dobi, profesije i iskustva.

Permakulturni pristup mini jestivim vrtovima sa 40 kultura

O "Misli o prirodi!"

Osnovne informacije o projektu “Misli o prirodi!”.

O ‘Misli o prirodi!’